Nathalie Deleu
Gentse waterzooi
Omdat de feestdagen nogal “zwaar” waren op culinair gebied(en vooral op de weegschaal), deze week een beetje “lightere” kost ten huize Nathalie en Co
En wat geurt er lekkerder in je keuken dan dit :
Benodigdheden voor 4 personen
4 kippenfilets
1 witte selder
3 witte preien
2 wortelen
1 ajuin
tijm
laurier
peper en zout
2 eierdooiers
beetje melk
20 g peterselie
120 g gekookte aardappelen
20g boter
Bereiding De kipfilets aan de kook brengen met 3 liter water en peper en zout gedurende ongeveer 40 minuten. Vervolgens de gesneden groenten in grove stukken eraan toevoegen en nog ongeveer 10 minuten koken. Het kookvocht daarna binden met 20 g boter en de aardappelen toevoegen.
Afwerking melk , 20 g peterselie, 2 eierdooiers mengen en aan de bereiding toevoegen. Serveren in een diep bord.