Nathalie Deleu
Geroosterd broodje met rosbief, wasabimayonaise en gekaramelliseerde uien
Een ideaal gerecht voor een avondje ‘onder vrienden’ om samen naar de wereldbeker voetbal of een andere spannende wedstrijd/film te kijken. In plaats van de gebruikelijke zakken chips en pizza en ander ongezonde happen, maak dit eens klaar.Wedden dat iedereen dit lekker vind?
De titel van het gerecht is wat lang…het klaarmaken duurt amper 10 minuten.
1 broodje, geroosterd
restje rosbief (zie vorige post)
2 dl mayonaise
2 koffielepels wasabipasta
1 eetlepel limoensap
peper en zout
sla (naar keuze)
4 dikke uien
beetje suiker
boter
Meng de mayonaise met de wasabipasta en breng op smaak met wat limoensap, peper en zout. Zet in de koelkast om even te trekken.
Snij de uien in stukjes. Doe boter in een pan en doe ze erbij. Meng goed, doe er wat zout en enkele lepels water bij en laat garen op een redelijk hoog vuur onder regelmatig roeren. Doe er de suiker bij en laat 5 minuten karamelliseren.
Was de sla en neem er een paar blaadjes van.
Rooster het broodje.
Snij het broodje open, besmeer met wasabimayonaise, beleg met de rest rosbief en bestrooi gul met de uien.
Geef er nog een lepel wasabimayonaise bij voor zij die graag heel pikant eten.
Superlekker broodje, hmmm!!!!!