top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Geroosterd broodje met rosbief, wasabimayonaise en gekaramelliseerde uien

Een ideaal gerecht voor een avondje ‘onder vrienden’ om samen naar de wereldbeker voetbal of een andere spannende wedstrijd/film te kijken. In plaats van de gebruikelijke zakken chips en pizza en ander ongezonde happen, maak dit eens klaar.Wedden dat iedereen dit lekker vind?

De titel van het gerecht is wat lang…het klaarmaken duurt amper 10 minuten.

1 broodje, geroosterd

restje rosbief (zie vorige post)

2 dl mayonaise

2 koffielepels wasabipasta

1 eetlepel limoensap

peper en zout

sla (naar keuze)

4 dikke uien

beetje suiker

boter

Meng de mayonaise met de wasabipasta en breng op smaak met wat limoensap, peper en zout. Zet in de koelkast om even te trekken.

Snij de uien in stukjes. Doe boter in een pan en doe ze erbij. Meng goed, doe er wat zout en enkele lepels water bij en laat garen op een redelijk hoog vuur onder regelmatig roeren. Doe er de suiker bij en laat 5 minuten karamelliseren.

Was de sla en neem er een paar blaadjes van.

Rooster het broodje.

Snij het broodje open, besmeer met wasabimayonaise, beleg met de rest rosbief en bestrooi gul met de uien.

Geef er nog een lepel wasabimayonaise bij voor zij die graag heel pikant eten.

Superlekker broodje, hmmm!!!!!

#brood #rosbief #ui #limoen #mayonaise #wasabipasta

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page