Nathalie Deleu
Gestoomde zalm met citroensaus
Het stoomkoken is een grote hit aan het worden in de keuken van het Hof. In een handomdraai een lekkere maaltijd boordevol smaak en vitamines op tafel, zo hoort het te zijn
![DSC_8237[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_260006aaec1842e483bc57bbf47c2921~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_260006aaec1842e483bc57bbf47c2921~mv2.jpg)
450 gr verse spinazie
1 bol mozzarella
peper, zout
wat vadouvan (of kerrie)
1 citroen
250 ml room
1 blokje kippenbouillon
peper, zout
1 dl melk
2 afgestreken soeplepels maïzena
De verse spinazie wassen en de steeltjes eraf doen. De spinazie 8 minuten stomen op 800 Watt (of volgens je eigen stoomoven).
Zalmfilets overlangs doorsnijden, kruiden met wat vadouvan en beleggen met de gestoomde en uitgelekte spinazie. De mozzarella in schijfjes snijden en op de spinazie leggen. Wat bijkruiden met peper en zout. De vis dichtvouwen en in de stoomoven ongeveer een 15tal minuten stomen.
Warm de room met het kippenblokje en de uitgeperste citroen op. Als de saus bijna kookt voeg je de maïzena toe die je opgelost hebt in de melk. Zo bekom je een dikke citroensaus. Kruid af naar smaak en giet over je vispakketje.
Smakelijk!