• Nathalie Deleu

Gevulde aubergine met kippengehakt

Bijgewerkt op: 22 sep.

Zin in een lekker, zuiders ovengerecht, zonder veel gedoe in de keuken? Maak dan deze gevulde aubergine en maak het jezelf gemakkelijk.

Je kunt ze ruim van tevoren klaarmaken en een uur voor je aan tafel gaat in de oven schuiven.


Easy does it! Vooral bij Hof van Eten;-)




250 gram kipgehakt

2 aubergines

1 gepelde en fijngehakte tomaat

2 gesnipperde sjalotjes

4 pijpajuintjes

2 eetlepels broodkruim

1 eidooier

wat feta

2 teentjes look

zout, peper en oregano



Was de aubergines en maak om de centimeter een overlangse insnijding. Leg de aubergine plat op tafel en snijd er bovenaan een plakje af. Hol hem uit met een kleine lepel tot ongeveer een halve centimeter van de pel.



Meng het kipgehakt met de tomaat, de sjalot, de pijpajuin, de kruiden, het broodkruim en de eidooier. Vul de aubergines met dit mengsel.



Schik de aubergines in een beboterde ovenschotel, werk af met de feta en laat gedurende 1u in oven garen op 160°C


Heerlijk met couscous en ratatouille!

Smakelijk!



Recente blogposts

Alles weergeven