top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Gezonde chocoladekoekjes

Een tip voor de dames onder ons die veel bezig zijn met diëten en/of met het getal op de weegschaal:  LEES het boek van Karolien (Gewoon gezond) eens! Een oogopener en no-nonsens boek waarin Karolien je uitlegt hoe zij haar eetwijze, met succes, aanpaste. Karolien, die ik ondertussen persoonlijk een paar keer ontmoette, is een heerlijk, leuke madam, ze ‘zevert’ niet over hypes en  durft ook haar eigen ‘zwakke momenten’ naar voor brengen. Haar boek is een leesboek met recepten, niet echt een zuiver kookboek. Het leest als een trein, omdat het zo herkenbaar is wat ze schrijft.

Echt een aanrader!

Deze koekjes zijn niet uit haar boek, ik vond ze wel passen bij haar recepten. Karolien haar recepten kun trouwens vinden op haar website Karola’s Kitchen


Voor ongeveer 10 stuks

50 g kokosmeel 35 g gesmolten kokosolie 30 g honing (of agave) 2 grote eieren 25 g ongezoet cacaopoeder (kan ook met cacaonibs of stukjes pure chocolade, of zonder) snufje zout 1 banaan  geprakt optioneel een halve lepel vanille poeder (geen vanille suiker!)

1. Warm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, voeg de eieren als laatste toe. 2. Maak van het deeg met je handen of een eetlepel koekjes. Leg de koekjes op een rooster met bakpapier. 3. Bak de koekjes in het midden van oven op 150 graden in 20-25 min gaar (tijd is afhankelijk van je oven).

De koekjes kan je ongeveer een week bewaren in een afgesloten doosje in de koelkast. Ideaal voor bij de koffie/thee of als tussendoortje op je werk.

Smakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page