Nathalie Deleu
Gezonde fastfood : havermoutontbijt of tussendoortje met fruit
“Dat variatie gezond en belangrijk is zullen de meesten wel weten. Het is nodig zodat je op die manier alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Ik denk dat de meeste mensen ineens een stuk minder zouden genieten van hun lievelingsgerecht mochten ze het 7 keer per week voorgeschoteld krijgen.” (bron : www.gezondheid.be)
Met deze wijsheid in mijn achterhoofd maakte ik volgend ontbijt/tussendoortje. Heel makkelijk, vlug klaar!
‘t Moet niet altijd een gezonde reep of smoothie zijn.
25g havermout (biologische)
1 ei
1 banaan
1 koffielepeltje rietsuiker, stevia of aspartaam (honing mag ook)
Meng de havermout met het rauwe ei. Plet de banaan en de suiker erbij.
Plaats voor 2 minuutjes in de microgolf zodat het ‘bakt’.
Je bekomt een mooi pannenkoekje.
Beleg de pannenkoek. ik had zin in zelfgemaakte frambozenkonfituur en enkele schijfjes banaan. Alle soorten fruit, en beleg zijn mogelijk, naar smaak dus!
Smakelijk!