Nathalie Deleu
Gezonde wortelcakejes (zonder oven)
Wie kent hem niet, deze mop : “Wortels zijn goed voor je ogen”… “Ahja?” …”Al ooit eens een konijn gezien met een bril?” Of je deze mop geslaagd vindt of niet, dat laat ik in het midden. Dat wortels lekker zijn en dat groot en klein ze lust, dat ben ik bijna zeker! Je vindt ze elke dag wel ergens op je bord, in een stoofschotel, in een salade, als dipbrokje of gewoon zo uit het vuistje. Maar waarom niet eens iets anders? Deze rauwe wortelcakejes zijn superlekker, heel gezond en je hoeft er niet eens een oven voor te hebben. Oké, niet iedereen zal dit lusten, maar het is toch het proberen waard. Ik overtuigde toch al 2 collegaatjes met mijn gezond traktaatje!

250 g wortel, geraspt
70 g walnoten
100 g amandelen
160 g dadels
120 g havermout
3 el honing
1 kfl kaneel
1 halve kfl nootmuskaat
25 g kokosrasp
Bekleed een brownievorm of ovenschotel met bakpapier.
Vermaal de wortel tot een grove rasp in de keukenmachine.
Voeg de walnoten, de amandelen en de dadels toe en maal tot een grof beslag.
Voeg nu ook de havermout, de honing, de kaneel en het nootmuskaat toe en mix nogmaals goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de brownievorm en duw stevig aan met een lepel.
Haal uit de koelkast en snijd in blokjes. En bestrooi met kokosrasp
Smakelijk!
#walnoten #dadels #kaneel #amandelen #havermout #nootmuskaat #wortel #honing #kokos