Nathalie Deleu
Grieks gehaktbrood met ratatouilleschotel
In de reeks ‘gezond eten hoeft niet duur te zijn’, het tweede recept van de Delhaize-actie. Deze keer kreeg ik het recept én ingrediënten voor Griekse burger. Maar omdat ik graag mijn eigen zin doe en toch wel aan elk recept mijn eigen twist geef, maakte ik er het volgende van…

250 g Griekse pasta ‘Makbea’
500 g gemengd gehakt (rund & varken)
200 g feta ‘Dodoni’
1 eetlepel oregano
1 blik tomatenvlees met kruiden (Delhaize)
1 teentje look
tijm, komijn
Snij de ratatouillegroenten in blokjes en stoof ze met een scheutje olie, een teentje look, wat tijm en komijn.
Voeg de tomatenblokjes toe bij de groenten en laat de ratatouille zachtjes sudderen.
Meng het gehakt met de oregano en de verkruimelde feta. Maak er een broodje van en bak het in de pan tot het gaar is.
Kook de Griekse pasta beetgaar in kokend water met een scheutje olie erbij.
Roer de pasta door de ratatouille en kruid nog goed bij met peper en zout.
Smakelijk!