• Nathalie Deleu

Grieks gehaktbrood zonder gehakt

Een grote vleesliefhebber zal niet snel op zoek gaan naar vegetarische recepten. En toch wil ik hier aan alle carnivoren bewijzen dat ‘zonder vlees’ soms bijna geen verschil maakt. Ik vond online een recept voor Grieks gehaktbrood, gemaakt met vegetarisch gehakt.  Zelf eet ik ook heel weinig vlees, maar helemaal zonder, nee, dat net niet. Man daarentegen is een echte ‘meatlover’. En daarom wil ik hem dit voorschotelen, gehaktbrood (zonder dat ik zeg wat het eigenlijk echt is) en dan is het afwachten naar zijn reactie… spannend! 😉

Twee sneetjes oud brood Twee pakken vegetarisch gehakt (Vivera, Tivall) Bosuitjes, fijngehakt Een courgette, in de blender, net geen moes Een rode paprika, in de blender, net geen moes, hele kleine stukjes Drie teentjes knoflook, fijngesneden Twee theelepels tijm en/of oregano Twee ons feta, verkruimeld Twee eieren Een klein blikje tomatenpuree Zout, peper, paprikapoeder, komijn Kerstomaten, gehalveerd Olijfolie

Week het brood in wat melk of water. Knijp uit en meng het vervolgens met alle ingrediënten, op de eieren na. Je kunt het dan nog rauw proeven en controleren of er nog extra kruiden bij moeten. Als de smaak in orde is, kun je de eieren erbij doen en alles in een ingevette ovenschaal doen. Stevig aandrukken en overgieten met wat olijfolie. Vervolgens in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken. Je kunt hem koud en warm eten.

Er zitten al zoveel groenten in dat je er alleen wat knapperig brood of wat aardappel uit de oven bij kan serveren….en misschien een glaasje rode wijn?.

Smakelijk!

*Eerlijkheid gebied me te zeggen dat Man wel door had dat dit geen vlees was, maar hij vond het wel superlekker en miste zijn brokje dier niet! 😀

#courgette #feta #tomatenpuree #vegetarischgehakt

Recente blogposts

Alles weergeven