• Nathalie Deleu

Griekse abrikozen

Bijgewerkt op: 9 apr.

Tegenwoordig hoor je van alle kanten over gezond eten en hoe je dat best doet. Ik ben dan geneigd om te zeggen dat je af en toe ook eens moet eten wat je echt lekker vindt, gezond of niet. Waarmee ik niet wil zeggen dat gezond eten onsmakelijk zou zijn, absoluut niet!

Toen ik dit recept tegenkwam, kreeg het niet veel aandacht omdat er yoghurt in verwerkt is. Yoghurt en ik, geen superbeste vriendjes, nee, eerder gewoon vriendjes. Maar ik dacht : ‘t zijn abrikozen, één van mijn lievelingsfruitjes, dus wil ik wel eens proeven.

En weet je: ik ga het nog maken, nog veel keer zelfs….ongelooflijk lekker is dit! De zachte Griekse yoghurt heeft me omvergeblazen, zo lekker! En het ziet er nog mooi uit ook.




250 ml koud water

50 g kristalsuiker

1 kaneelstokje

klein plukje saffraandraadjes

1 eetlepel vloeibare honing (acacia of bloemenhoning)

12 abrikozen, gehalveerd en ontpit

125 ml Griekse yoghurt

50 g pistachenootjes, gehakt

Doe het water met de suiker, honing, saffraan en het kaneelstokje in een pannetje en verhit tot de suiker is opgelost.

Laat ongeveer 5 minuten zacht inkoken en voeg dan de abrikozen toe.

Verwarm de vruchten een 10tal minuten op een zacht vuur en haal dan het pannetje van het vuur.

Verwijder het kaneelstokje.

Laat de abrikozen in de siroop afkoelen.

Serveer de abrikozen op de Griekse yoghurt, giet er wat van de siroop over en besprenkel met de gehakte pistachenootjes.

Smakelijk!

#griekseyoghurt #kaneel #saffraan #honing #Grieks #pistachenoot

Recente blogposts

Alles weergeven