top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Groenteschotel met venkel, wortel, rode ui en zoete aardappel

En we doen verder : eenvoudig, lekker en gezond!


Voor 4 personen:

2 zoete aardappels (bataat)

3 grote wortelen

2 venkels

2 dikke rode uien

provençaalse kruiden

peper, zout

1 teentje knoflook

3 lepels room

Verwarm de oven voor op 200°C

Schil de aardappelen en de wortels.

Snij de stengels en de harde bodem van de venkel en doe de pel van de rode uien.

Snij alle groenten in blokjes of schijfjes en verdeel over een ovenschotel.

Pel en snipper de look en doe die samen met de tijm bij de room.

Giet olijfolie en de provençaalse kruiden over de groenten en roer ze goed om.

Giet dan het beetje room erbij.

Zet voor 30 – 45 minuten (afhankelijk van hoe beetgaar je je groenten wilt)  in de warme oven

Wij aten hier een gebakken zalmfilet bij, maar kan evengoed met stukje vlees.

Smakelijk!

#rodeui #venkel #wortel #zoeteaardappel

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page