top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Havermout-appel crumble

Heb je zin in “iets lekkers”? Of ben je de enige in huis die van zoete dingen houdt? Heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Plotseling bezoek aan je deur? Vier goeie redenen om deze appelcrumble eens te proberen. Het is echt in een fluit van een cent (kunnen centen eigenlijk fluiten? Tiens…) klaar en smaakt als appeltaart in een potje.  Deze is gemaakt met appel, havermout en honing, maar onderaan het recept staan nog hele smakelijke tips. Ook lekker als ontbijt!  Hmm, stel je voor zo ‘s morgens een taartje voor je neus…mocht het geen middag zijn, ik kroop nu in mijn bed, zodat het gauw ochtend was! Owmaaigaad, wat overdrijf ik toch…kom, lees maar verder en begint eraan, ge zult het u niet beklagen!


appelcrumble

Voor 1 persoon:

2 appels, Jonagold 60 g havermout 1 eetlepel kokosolie (of roomboter) 1 eetlepel honing speculaaskruiden of beetje kaneel (naar smaak)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de appels en snijd ze in stukjes. Verdeel deze over het schaaltje (invetten is niet nodig) en strooi er een beetje kaneel over. Zet dit even aan de kant.

Doe de kokosolie en de honing in een kom, laat dit in +-30-40 seconden smelten in de microgolf. Roer het goed door en voeg vervolgens de havermout erbij. Heb je graag fijne ‘crumble’ dan blender je de havermout even tot meel.

Meng dit geheel met je vingers tot een crumble en verdeel dan over de appels.

Zet voor ongeveer 20 minuutjes in de warme oven. Blijf af en toe checken of je havermout niet te donker wordt, dit kan per oven iets verschillen!!

Tips voor ander vulling:

  1. rabarber/aardbei (lente)

  2. perzik/framboos (zomer)

  3. pruim/vijg (najaar)

  4. appel/bosbessen (najaar/winter)

  5. peer/cranberries (najaar/winter)

en mocht je (ik zeg wel ‘mocht’) je over hebben dan kun je dit in een blender doen met yoghurt  erbij en dan heb je een heeeeerlijke appelcrumble smoothie! 😉

Smakelijk!

#appels #kaneel #havermout #honing #spaculaaskruiden #kokosolie

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page