Nathalie Deleu
Havermout en fruitrepen
Ik heb niets tegen kant-en-klare graanrepen, maar het is leuk om die zelf te maken. Eens je die zelf gemaakt hebt zal je er niet gauw terug gaan kopen. Je proeft onmiddellijk het verschil, probeer maar…

3 rijpe bananen, goed geprakt
1 koffielepel vanille-extract
100 g ongezoete appelmoes
500 g havermout
100g volkorenmeel
80 g lijnzaad
80g kokos
wat kaneel (of niet als je dit niet lust)
1 snufje zout
1 koffielepel bakpoeder
125 g gebroken zwarte chocolade
enkele gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
Verwarm de oven voor op 175°C
Meng de bananen, het vanille extract en de appelmoes tot een papje
Meng in een andere kom de havermout, het lijnzaad, de kokos, meel, kaneel, zout en bakpoeder.
Doe de droge ingrediënten bij het banaanmengsel en meng goed door elkaar. Als het te droog is voeg dan nog wat appelmoes toe.
Voeg de stukjes chocolade en abrikozen toe en meng nogmaals
Doe alles in een ovenschaal van ongeveer 18 bij 25 en bak 30 minuten in de warme oven.
Snij, als het afgekoeld is, in 12 stukken. Je kunt ze per stuk verpakken in wat boterpapier om zo makkelijk mee te nemen naar school of kantoor.
Smakelijk!