top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Havermout-kwark ballen

Bijgewerkt op: 15 sep. 2022

Sedert een hele tijd ontbijt ik ‘s morgens af en toe met havermoutpap. Het valt me wel op dat de dagen dat ik havermoutpap eet, ik daar bijna een ganse voormiddag kan op ‘teren’. Zo verzadigend zijn boterhammen niet.


En toch zou ik het niet kunnen, elke dag pap…Ik hou teveel van mijn ‘bite’ in mijn “stutte’. Op de Nederlandse site van Weight Watchers vond ik een recept voor een soort pistoletje gemaakt van havermout en platte kaas (kwark dus).


Onmiddellijk heb ik die klaargemaakt. Heel erg lekker en vullend zijn ze. Je kunt er ook nog krenten, bessen, zaden of noten aan toevoegen, wat je maar wil.


En ik ben zeer blij want nu kan ik ook af en toe eens ‘bijten’ in mijn geliefde havermout!


DSC_9330[1]

Voor 6 balletjes 120 g havermout meel 125 g magere platte kaas (kwark) 1 ei 1/2 eetlepel bakpoeder snufje zout.

Oven voorverwarmen op 200°C.


Alles mengen tot je een glad beslag hebt

.

Op een bakplaat met bakpapier 6 balletjes maken met 2 lepels


In de oven schuiven voor 20 minuutjes.


Klaar!


Smakelijk!

#havermout #zout #eieren #bakpoeder #plattekaas

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page