Nathalie Deleu
Healthy Nutella-ballen
Wist je dat er jaarlijks 11 miljoen potten Nutella verkocht worden? Dat betekent dat er elke 3 seconden ergens ter wereld één pot verkocht wordt!
In koekjes, taart, croissants, je kunt Nutella in van alles gebruiken. Maar dat was mijn bedoeling niet. Ik wou een gezond snackje maken die de smaak van Nutella benadert...
Niet zo moeilijk eigenlijk: hazelnoten en cacao samen en je bent al goed op weg.
Deze balletjes zijn leuk om te maken, makkelijker dan je denkt, en de proevers zullen zuchten van verrukking als ze het resultaat zullen proeven.

150g Medjool dadels
100g hazelnoten
3 eetlepels cacao
3 eetlepels gemalen hazelnoten
- voor de kern van het balletje : 150g hazelnoten mixen tot je pasta bekomt (dit kun je ook weglaten)
Doe de hazelnoten in de keukenmachine en mix in een paar minuten fijn. Voeg daarna de dadels en cacao toe en mix nog een paar minuten tot een fijne brokkelige massa.
Draai een balletje van het beslag met je handen. Maak een putje in het midden met je vinger en leg er een beetje van de hazelnootpasta in en rol het terug dicht tot een balletje.
Rol ze daarna door de gemalen hazelnoten en zet een kwartier in de koelkast om hard te worden.
Tip: Gebruik je geen zachte Medjool dadels maar gewone dadels? Week de dadels dan eerst een kwartiertje in warm water.
Smakelijk!