Nathalie Deleu
Herfstsoep met tintje India
125 gr rode linzen (eventueel vervangen door 2 aardappeltjes) ½ butternutpompoen 250 gr wortels 3 cm gemberwortel, geraspt 2 bouillonblokjes 1 uitje 2 teentjes knoflook 1 eetl olijfolie
1 klein blikje kokosmelk
Was de rode linzen en maak de pompoen schoon. Snijd de pompoen met een groot mes in vieren en verwijder de zaden en de zaadlijsten. De pompoen schillen is niet nodig. Snij de helft van de pompoen in blokjes. Schraap de wortels en hak ook in stukjes. Zet 1250 ml water op het vuur en voeg de linzen, pompoenblokjes, wortels, bouillonblokjes en gemberwortel toe. Kook deze ongeveer 15 minuten door zodat alles zacht is.
Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit deze in een klein scheutje olie lichtbruin. Pureer de soep en voeg daarna de ui, knoflook en kokosmelk toe en roer goed door. Voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe en verwarm zachtjes op laag vuur.
Smakelijk!