Nathalie Deleu
Hindegebraad en gratin van wintergroenten
Bijgewerkt op: 24 sep. 2022
1kg hindegebraad
3 pastinaken
3 takjes peterselie
4 zoete aardappelen
2 teentjes look
1 uitje
2dl room
3el boter
3 el gehakte hazelnoten
2dl wildfond
peper en zout, nootmuskaat

Schil de zoete aardappels en de pastinaken. Snij ze in schijfjes.
Snipper peterselie en hak de hazelnootjes en meng met 1 eetlepel boter.
Oven verwarmen op 180°
Smelt 1 eetlepel boter in een pan en braad de hinde goudbruin lang alle kanten. Leg in een ovenschotel.
Verdeel de pastinaak/zoete aardappels in laagjes in een ovenschotel. Bestrooi met look, muskaat en peper en zout. Overgiet met de room en voeg wat melk toe als het niet onder staat.
Leg de klontjes hazelnootboter erop.
Zet de 2 schotels voor ongeveer 40 minuten in de warme oven.
Snipper het uitje fijn en bak goudbruin in de pan waar je het vlees aanbakte.
Blus met de wildfond en laat even koken.
Klop er 1 eetlepel koude klontjes boter onder en kruid af.
Smakelijk!!