Nathalie Deleu
Huevos rancheros
Oftewel: een pittig roereitje uit Mexico. Dit roerei is er een waar je na een paar happen flink van gaat zweten en/of je neus ferm van gaat lopen. Heerlijk! De chilipepertjes in combinatie met de cayenne is echt wel voor de liefhebbers van pikant eten. Mocht je mond toch te hevig branden? Dan zou een glas melk drinken of een stukje brood eten helpen. En nu, aanvallen…let it burn, burn, burn….
![DSC_8225[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_d1a4076b1d6443c9b8e6da5a1eddec64~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_d1a4076b1d6443c9b8e6da5a1eddec64~mv2.jpg)
1 ui
2 teentjes look
2 tomaten
2 grote chilipepers
olijfolie
zout
1 eetlepel verse koriander, gesnipperd
4 eieren
1 koffielepel cayennepeper (of minder kan ook)
2 wraps
Pel de ui en snipper hem fijn. Pel de knoflook, verwijder de groene kern en hak de teentjes fijn. Snij de tomaten in stukjes. Verwijder zaden en zaadlijsten van de pepertjes en hak ze zeer fijn.
Verhit de olie in een pan. Fruit de ui en voeg er dan de rest van de groenten aan toe. Kruid met zout en bak ongeveer 4 minuten. Strooi de koriander over de groenten.
Klop de eieren los en schenk ze over de groenten. Kruid met cayennepeper. Laat de eieren op een zacht vuur stollen onder voortdurend roeren.
Rol de eieren in de opgewarmde wraps en serveer goed warm
Smakelijk!
Tip: recept is voor 2 personen