• Nathalie Deleu

Ierse stoofpot

Lamsvlees.  Sommige mensen zouden er een moord voor doen (zoals ik),  anderen vinden het onsmakelijk en denken onmiddellijk aan het lam dat op bibberpootjes in de wei staat te blaten. En toch is er een goede reden om wél lamsvlees te eten. Schapen worden over het algemeen niet in te kleine hokken gehouden onder akelige omstandigheden, maar grazen gewoon in de wei. Wie opziet tegen zo’n hele bout, vraagt aan de slager een paar sneden van die bout,  een centimeter of 2 dik. Die zijn in een paar minuten klaar, en lekker! Ik sneed ze in blokjes en maakte er deze stoofpot mee…heerlijk!


350 g lamsvlees (in blokjes) 1 lepel olijfolie 750 ml kippenbouillon 800 g geschilde aardappels 4 wortels in stukken 4 uien in stukken peterselie 2 lepels tijm 2 laurierblaadjes peper en zout en wat look

Snijd het vlees in kleine blokjes en bak goudbruin in de olie.

Doe alle overige ingrediënten in de kom bij het vlees en voeg de kruiden toe. Eventjes alles laten meestoven.

Overgiet alles met de kippenbouillon en laat zachtjes gaar stoven in ongeveer 40 minuutjes

Smakelijk!

#olijfolie #lamsvlees #tijm #kippenbouillon #peterselie #wortel #aardappels #bieslook #laurier #uien

Recente blogposts

Alles weergeven