• Nathalie Deleu

indonesische boemboe rendang

Met het zoeken naar een vakantiebestemming voor volgend verlof kwam ik ook nieuwe recepten tegen. Man heeft interesse om eens meer oostwaarts te reizen en zo kwam ik terecht op pagina’s over Vietnam, Bali, Jakarta enz. Waar ik dan allereerst naar op zoek ga, is hun eetcultuur, dus die recepten kom ik niet zomaar tegen, ik geef toe… 😉

Indonesië kent een echte straat eetcultuur. Op elke hoek van de straat vindt je warungs, oftewel geïmproviseerde eetkraampjes. Deze bieden van alles aan waaronder ook onderstaande rendang. Het recept trok mijn aandacht en dus probeerde ik dit uit. Veel geduld moet je er wel voor hebben, maar de smaak is…ongelooflijk lekker!

De boemboe kun je zelf maken, maar dit vraagt heel veel ingrediënten die je hier in Kortrijk niet zo makkelijk vindt. Daarom kocht ik in de Chinese winkel boemboe die al klaar was, lekker makkelijk. Al ga ik die zeker ook eens zelf klaarmaken, beloofd!

1 kg stoofvlees (rund)

1 blik kokosmelk

1 pakje klaargemaakte boemboe

beetje zonnebloemolie

Stoofvlees aanstoven in wat zonnebloemolie tot ze wat gekleurd zijn.

Voeg de boemboe toe en laat even meestoven.

Giet daarna het blik kokosmelk bij het vlees.

Wanneer dit mengsel begint te koken draai je je vuur op het laagste pitje wat je fornuis aangeeft en laat dit ZONDER deksel pruttelen voor ongeveer 2 uur (hangt af van hoe mals je vlees is)

Schep het gerecht om het halfuur om, zodat het niet aankoekt aan de bodem. Is dit wel het geval, roer het aanbaksel er dan gewoon onder en zet je vuur iets lager

Na een paar uur is de kokosmelk bijna volledig ingekookt.

Nu mag het deksel op de pan en schep om het kwartier het gerecht terug om.

Laat dit nog eens 1.5uur pruttelen en dan is het klaar.

Het is de bedoeling dat het vlees donker van kleur is en ‘draderig’ uiteenvalt.

Hou je, net als ik, van iets pittiger? Roer er dan wat (naar eigen smaak) sambal door

Smakelijk!!

#boemboe #India #kokosmelk #stoofvlees

Recente blogposts

Alles weergeven