top of page
  • Nathalie Deleu

Italiaanse salade met mozzarella en chutney van kerstomaten

Een lekkere variant op de oer-Italiaanse insalata Caprese.

Verse basilicum Kerstomaten Een sjalot Een teentje knoflook Olijfolie Echte boter Grof zout Zwarte peper Gedroogde basilicum Mozzarella (bij voorkeur buffel) Witte balsamicoazijn Lichte bruine suiker


Laat in de boter en wat olijfolie de fijngesnipperde sjalot en knoflook fruiten. Was en halveer ondertussen de kerstomaten en voeg ze toe. Kruid met grof zout en vers gemalen peper en bestrooi met gedroogde basilicum. Laat op een zacht vuurtje bakken en roer af en toe voorzichtig om. Als de tomaatjes zacht zijn, blussen met de balsamico en bestrooien met enkele koffielepels bruine suiker. Het geheel zachtjes omscheppen en nog even laten pruttelen op een zacht vuurtje.

Ondertussen de basilicumblaadjes verdelen over borden. In het midden de in blokjes gesneden (of gekochte bolletjes zoals ik) mozzarella doen en daarover enkele lepels van de tomatenchutney doen. Versieren met nog een draai van de pepermolen en enkele basilicumblaadjes en direct opdienen met knapperig brood en een frisse witte wijn.

#balsamico #basilicum #kerstomaat #mozzarella

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page