Nathalie Deleu
Köfte met risotto van Ebly
köfte
-500 gram lamsgehakt -1 lentuitje in fijne ringetjes -handvol bladpeterselie en munt (grof gehakt) -zout, peper -1/2kl koriander -1/2kl komijn -1/2kl chilivlokjes
-meng alle ingredienten voor de köfte, en vorm rond de houten prikkers een soort worstje -leg deze op een schaal en zet minsten een uur in de koelkast om op te stijven en de smaken te laten doordringen.
-verwarm een beetje olie in een tefalpan en bak hierin op niet te hoog vuur de kofte gaar
Maak een risotto van tarwekorreltjes (Ebly): (voor 2 personen)
-stoof een sjalotje en een teentje look aan in olijfolie -voeg een flinke kop graantjes toe en roer tot elke graantje bedekt is met een laagje olie -voeg 3dl kippeboullion toe en een handvol blokjes courgette en wortel, peper en zout -roer en af en toe en na 20 minuten roer je er nog een beetje room door en een handvol peterselie