top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Kaasvlinders

Kaasvlinders zijn… een lekker koekje bij de aperitief, een snack voor bij tv of gewoon als ‘goestingske’. Vanaf nu geen Tuc-koekjes meer, maar je eigen baksel. Deze kaasvlinders zijn gemaakt van bladerdeeg en dus kun je ze ook glutenvrij maken… gewoon door glutenvrij bladerdeeg te gebruiken (tja, lijkt me nogal simpel) Misschien een idee om met de (klein)kinderen te maken. Met slechts weinig ingrediënten. Echt, iedereen kan dit!

1 lap vers bladerdeeg (of glutenvrij) 100 g geraspte oude kaas (die smaakt beter door, maar het kan ook met jonge of Cheddar, of…vul in waar je zin in hebt) 1 eetlepel paprikapoeder 1 eetlepel oregano en tijm (gemengd) of je laat dit weg voor minder kruidensmaak 1 ei


.

Rol het bladerdeeg uit. Beleg het bladerdeeg met de kaas en wat paprikapoeder. (hier kun je eventueel wat gesnipperde bacon toevoegen voor een gerookt vleessmaakje)

Rol het bladerdeeg aan de korte zijde tot het midden op. (aan beide kanten)

Klop het eitje los en plak de zijdes tegen elkaar aan met het ei.

Verpak de rol in bakpapier en laat deze een half uurtje opstijven in de vriezer. Op deze manier kan je het bladerdeeg veel makkelijker snijden.

Haal vervolgens het bladerdeeg uit de vriezer en verdeel de rol in stukjes van 0,5 cm.

Bestrijk de kaasvlinders met het losgeklopte ei.

Bak de kaasvlinders in 15-20 minuten gaar in de oven op 200 graden Celsius (bij mij is het hetelucht, even in de gaten houden dus).

Samkelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page