• Nathalie Deleu

Kabeljauw met prei en bacon

  1. 4 stukjes kabeljauwfilets (of andere vaste witte vis)

  2. 8 stronkjes prei

  3. 4 sneetjes bacon

  4. 1 citroen

  5. olijfolie

  6. 1/2 glas witte wijn (of visfond)

  7. een handvol verse kruiden: platte peterselie, tijm, rozemarijn

  8. peper en zout

  1. snij de prei in fijne reepjes van een 4 cm lang

  2. stoof ze bijna zacht in boter, kruid met peper en zout

  3. schep in een ovenshotel

  4. schik er de vis op

  5. kruid terug met wat peper en zout

  6. stamp in de vijzel de tijm, rozemarijn, peterselie en wat zout

  7. voeg er 8 eetlepels olijfolie, de witte wijn en het sap van een halve citroen bij

  8. kruid met peper

  9. giet over de vis

  10. schik er als laatste de bacon in reepjes op

  11. plaats een 30 tal min in een voorverwarmde oven op 175°

#bacon #kabeljauw #prei

Recente blogposts

Alles weergeven