Nathalie Deleu
Kabeljauwhaasje met pilav van quinoa en venkel
2 el olijfolie
150g quinoa
1 ui (gesnipperd)
2 stengels selder (in boogjes)
1 venkelknol (in staafjes)
500ml groentenbouillon
1el olijfolie
600g kabeljauwhaas (in porties van 150g)
1/2 el venkelzaad (beetje gekneusd)
wat critroensap
Begin met de quinoa pilav: verhit 1 el olijfolie in een steelpan. Sauteer de quinoa kort. Zet apart.
Fruit de ui, de selder en de venkel in 2 el olijfolie. Voeg de quinoa aan de groenten toe. Giet de groentebouillon over de quinoa (alles moet onderstaan). Dek de pan af. Laat 15 minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 180° C. Bestrijk de kabeljauwhaasjes met olijfolie en leg ze in een ovenschotel. Bestrooi met zout en peper. Verdeel het venkelzaad, de pili pili-vlokken en knoflook over de vis. Besprenkel met het citroensap. Laat 15 minuten garen.
Schep op elk bord een portie quinoapilav met venkel. Schik de vis op de quinoa en garneer met wat groen van de venkelknol