Nathalie Deleu
Kabeljauwhaasje met zalm en prei
Dit is een variatie op het klassieke witloof met ham en kaas. Gebruik prei in plaats van witloof, doe kabeljauwhaas in de ‘rolletjes’, vervang de ham door gerookte zalm en je hebt een feestmaaltijd die iedereen lust! Wedden?
4 à 5 preiwitten in stukjes gesneden 4 grote sneden gerookte zalm 4 stukjes kabeljauwhaas een lepel citroenrasp wat dille, fijngesneden 100 g kaas (geraspt) boter 20 g bloem 200 ml melk 100 ml room nootmuskaat peper zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de prei in licht gezouten water. Laat uitlekken.
Smelt de boter. Roer er de bloem door en laat even sudderen. Voeg langzaam de melk en de room toe en roer tot een gladde bechamelsaus.
Bestrijk elk stukje kabeljauw met wat citroenrasp en dille. Rol dan in een plak zalm.
Schik in een ingevette ovenschaal de prei met de bechamelsaus en leg er de rolletjes op.
Bestrooi met de kaas en zet 15 minuten in de oven.
Lekker met aardappelpuree, brood of rijst. Of een gegrilde groenteschotel erbij!
Smakelijk!