• Nathalie Deleu

Kelly's Grand Marnier

Grand Marnier is een likeur, een soort triple sec, gemaakt van een mengsel van cognac, gedistilleerde essence van sinaasappel en andere ingrediënten. Grand Marnier bevat 40% alcohol. Dit is wat Wikipedia zegt...


Ikzelf zet hier een ander recept, het bevat sinaasappels, koffiebonen, suiker en uiteraard alcohol! Deze werd gemaakt door mijn vriendin Kelly, die momenteel nogal into "bakken en brouwen" is.


Lang geleden leerde ik dit recept ook kennen via mijn moeder, maar het was in de vergeethoek geraakt. Tot ik bij Kelly het recept terug zag en alle herinneringen terug kwamen. Ik vroeg haar of ik dit met jullie mocht delen.

Ze stuurde me onmiddellijk enthousiast haar foto en oma's recept door, zo is zij wel!

Vanaf het moment dat je het brouwsel bereid hebt moet je nog 44 dagen geduldig wachten, maar voor de rest een poepsimpel recept.



Een weckpot van anderhalve liter.

Een sinaasappel.

Een sinaasappel schil zonder het wit.

44 koffieboontjes.

44 suikerklontjes.

Een vanillestokje.

Een fles jenever


Steek met een schilmesje de koffieboontjes in de sinaasappel.


Leg de suikerklontjes in de pot.


Voeg het vanillestokje toe nadat je het hebt opengesneden.


Leg de sinaasappel en de schil ook in de pot.


Overgiet met de jenever.


Sluit de pot en zet hem vervolgens 44 dagen in een kelder of donkere ruimte.


Wel elke dag eens gaan kijken en af en toe je pot doorroeren zodat alles goed vermengd met elkaar.

Na 44 dagen kan je proeven van een heerlijke Grand Marnier.


Het brouwsel na 1 week



Santé en bedankt Kelly!!



Recente blogposts

Alles weergeven