top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Kersen – “chocfituur”

Confituur maken is een beetje zoals soep maken: heel simpel eens je het onder de knie hebt. Voor dummies: de basisverhouding is 1 kg (gelei)suiker voor 1 kg ‘zuiver’ fruit (dus zonder schillen, pitten etc.). Er zijn ook tal van recepten met minder suiker (één derde van het fruit), dus het is even uittesten wat jij het lekkerste vindt. Bedenk wel: hoe meer suiker, hoe langer je confituur bewaart en hoe beter hij bindt. Deze versie is eigenlijk een mix van choco en confituur…dus als je kind of jijzelf niet kan kiezen tussen de 2…geef ze dan deze “chocfituur”


12512446_10153942837264441_8669017191749739194_n

400 g kersen (diepvries en ontdooid)

6 eetlepels sinaasappelsap

2 koffielepels geraspte sinaasappelschil

80 ml water

220 g Tiense Geleisuiker Extra 2+1

4 eetlepels chocoladedruppels

Snijd de ontdooide kersen in zeer kleine stukjes. Doe deze stukjes samen met het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en het water in een grote kookpot. Dek de kookpot af en laat alles 15 minuten zachtjes mals koken. Neem de kookpot van het vuur en voeg de geleisuiker toe.Los de suiker op en breng aan de kook.Laat 3 minuten doorkoken.Test of de confituur voldoende stolt. Schuim af met een schuimspaan als dat nodig is. Vul elk potje tot 1/3 met de kersenconfituur en strooi dan 1 eetlepel chocolade in het potje. Schep weer een laagje kersenconfituur tot 2/3 van het potje, gevolgd door een laagje chocolade. Vul de potjes verder tot aan het rand met kersenconfituur. Doe het deksel onmiddellijk op de potjes, keer om en laat afkoelen.

Lukt ook prima zonder de chocolade.

Smakelijk!

#chocolade #kersen #sinaasappel #suiker

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page