Nathalie Deleu
Kikkererwtenslaatje met gegrilde paprika en olijven
Een snikheet einde van de week zal het worden, zo zeggen de weermannen/vrouw. Met dit in mijn achterhoofd dacht ik om een zomers slaatje uit te proberen. Deze eenvoudige salade is eens iets anders om bij de BBQ te serveren bijvoorbeeld. Maar je kunt er met wat kaas, vlees of vis bij ook een heerlijke lunch van maken. Zelfs gewoon zo, als vegetarische hap is het heel lekker. Je bespaart veel tijd door de kikkererwten in bokaal te kopen. Niets mis mee en je hoeft alleen de erwten nog te spoelen en laten uitlekken en bij de rest te gooien. Easy does it, vooral als het snikheet is en je enkel verlangt om buiten, in de zon, in je zetel te liggen. Morgen ga ik ijsjes maken…Oooja!.
![DSC_8181[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_132803de02d54228af89886e243b15ff~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_132803de02d54228af89886e243b15ff~mv2.jpg)
1/2 rode ui
20 Provençaalse zwarte olijven
10 zongedroogde tomaten
680 g kikkererwten (bokaal)
1 gegrilde paprika
4 eetlepels olijfolie
peper, zout, peterselie
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken
Snij de gegrilde paprika in gelijke blokjes en de zongedroogde tomaatjes in stukjes
Snij de olijven in 2 en verwijder de pit
Snipper de halve ui fijn en hak de peterselie
Pers de limoen (je hebt 2 eetlepels sap nodig) en meng onder de olijfolie.
Kruid met peper en zout
Meng alle groenten, de fijngesnipperde ui en de gehakte peterselie onder elkaat in een slakom. Roer er de vinaigrette onder.
Smakelijk!