top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Kip met abrikozen en amandelen

Bijgewerkt op: 24 sep. 2022

Heerlijk recept uit de rijke wereld van de Marokkaanse keuken. Deze kip is heerlijk, gezond en zoet en zal zeker ook door kinderen graag gegeten worden.




4 kippendijen (bovenstuk van de bil)

2 rode zoete uien

2 tenen look

200 g gedroogde abrikozen

500 ml kippenbouillon

100 ml sinaasappelsap

handvol geroosterde amandelen

1 lepel komijnpoeder

1 lepel gemberpoeder

1 kaneelstokje

peper en zout

Rooster de amandelen tot ze goudbruin zien en zet ze aan de kant om af te koelen.

Zet je kookpot op het vuur en doe er wat olijfolie in.


Bak de kippendijen goed aan. Haal ze uit de kom en leg ze even apart

Snipper de ui en de look en voeg toe aan het aanbaksel van het vlees. Giet er de kruiden bij en stoof verder. Door verhitting komt de smaak van de kruiden goed vrij.


Doe dan de kippendijen terug in de pot.

Voeg de bouillon, het sinaasappelsap en het kaneelstokje toe. Halveer de abrikozen en gooi ze ook bij de kip


Laat ongeveer 40 minuten zachtjes gaar stoven.


Strooi vlak voor het serveren de geroosterde amandelen over de schotel.

Smakelijk!

#abrikozen #kaneel #gember #komijn #rodeui #amandelen #sinaasappel #kip

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page