Nathalie Deleu
Kip met abrikozen en amandelen
Bijgewerkt op: 24 sep. 2022
Heerlijk recept uit de rijke wereld van de Marokkaanse keuken. Deze kip is heerlijk, gezond en zoet en zal zeker ook door kinderen graag gegeten worden.

4 kippendijen (bovenstuk van de bil)
2 rode zoete uien
2 tenen look
200 g gedroogde abrikozen
500 ml kippenbouillon
100 ml sinaasappelsap
handvol geroosterde amandelen
1 lepel komijnpoeder
1 lepel gemberpoeder
1 kaneelstokje
peper en zout
Rooster de amandelen tot ze goudbruin zien en zet ze aan de kant om af te koelen.
Zet je kookpot op het vuur en doe er wat olijfolie in.
Bak de kippendijen goed aan. Haal ze uit de kom en leg ze even apart
Snipper de ui en de look en voeg toe aan het aanbaksel van het vlees. Giet er de kruiden bij en stoof verder. Door verhitting komt de smaak van de kruiden goed vrij.
Doe dan de kippendijen terug in de pot.
Voeg de bouillon, het sinaasappelsap en het kaneelstokje toe. Halveer de abrikozen en gooi ze ook bij de kip
Laat ongeveer 40 minuten zachtjes gaar stoven.
Strooi vlak voor het serveren de geroosterde amandelen over de schotel.
Smakelijk!
#abrikozen #kaneel #gember #komijn #rodeui #amandelen #sinaasappel #kip