Nathalie Deleu
Kip met citroen
Bijgewerkt op: 10 sep. 2022
In de koelkast of op de fruitschaal, afgesloten in een zak of niet: wát is nu precies de beste manier om je citroenen te bewaren?
Het verlossende antwoord op de vraag is: je kunt je citroenen het best in een plastic zakje in de koelkast bewaren. Zo blijven ze een stuk langer houdbaar (ongeveer een maand), en drogen ze minder snel uit.
Handig om te weten, toch? Wat ik ook een fijne tip vond is deze over citroen en limoen bij uitpersen:
1 citroen geeft 3 eetlepels sap
1 limoen geeft 2 eetlepels sap
En met het recept hieronder zul je zeker geen “zure” gezichten aan tafel hebben. Het is lekker zacht van smaak en heel makkelijk te maken.

Koop een goeie kip en verdeel in 8 stukken. (pootjes, billetjes en borstjes dus) Of koop aparte stukken bij je poelier
Ik nam een Creuset (groot formaat) en deed daarin:
Een flinke scheut olijfolie, peper en zeezout, rozemarijn of Provençaalse kruiden, 5 tenen look ongepeld, een citroen in vier partjes gesneden (of in schijfjes) en uitgeknepen, een theelepel kippekruiden.
Doe er de stukken kip bij, masseer alles flink in en zet de pot de koelkast in, ik deed het de avond ervoor. Indien de dag zelf, ZEKER een uur laten marineren.
Neem de pot uit de koelkast, schil nog 2 uien, doe ze in grove partjes en doe erbij, Meng alles nog een keer door mekaar.
Steek in een voorverwarmde oven voor een klein uurtje op 180°C
Smakelijk!