top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

KoffieTAG

Deze TAG heb ik opgepikt bij myriamsditjesendatjes


hot coffee

1. Wannneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Volgens mij ben ik rond mijn 12de met koffieproeven begonnen. Eerst met héél veel melk, later met iets minder melk, maar nog steeds niet zwart. Ik vond de smaak heel lekker en vond de geur van koffie één van de lekkerste ooit, nog steeds trouwens.

2. Met wie drink jij graag koffie? Met iedereen die ook graag koffie lust. Ik denk zelfs dat de meeste van mijn vrienden koffiedrinkers zijn…is dit toeval eigenlijk?

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie? Ik kan altijd en overal koffie drinken. Dag en nacht…Ik heb lang nachtdienst gewerkt en toen zei ik wel eens  : “koffie is mijn benzine om de nacht door te komen”. Vandaar dat ‘s nachts koffie drinken voor mij niet zo uitzonderlijk was.

4. Wat is je favoriete koffievariatie? Gewone koffie met melk. Op een terrasje drink ik vaak een latte of een latte machiatto

5. Wat is je favoriete koffiemerk? Maakt me niet echt veel uit, al lust ik niet echt heel sterke koffie. De beste koffie is deze die op de ouderwetse manier gezet wordt, met filterzakje en opgieten met water dat tot net boven het kookpunt geweest is en dan even kort afgekoeld is. Heerlijk!

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak? Ik durf wel uitproberen. Voor de Dolce Gusto heb ik verschillende cupjes in huis. 7. Heb je aparte soorten/smaken in huis voor je gasten? Ja dus. Lungo, Cafe au lait, Chococino, Grande,…

8. Waar koop jij je koffie? Gewoon in het warenhuis

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie? Met melk.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie? Speculaaskoekjes of een boterham met veel boter (en dan soppen, ja ik beken…)

11. Nooit meer koffie of nooit meer thee? Nooit meer thee want ik drink maar af en toe thee

Als je deze TAG leuk vindt, voel je dan gerust vrij om hem ook te doen!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page