Nathalie Deleu
Kokoscurry noedelsalade
Net zoals pasta heb je ook noedels in veel verschillende soorten en maten. Glasnoedels, eiernoedels, rijstnoedels enz…Soms weet ik niet wat ik moet kiezen wanneer ik in de supermarkt voor het Aziatische schap sta. Omdat rijstnoedels heel makkelijk te koken zijn én we hier een glutenvrije eter in huis hebben is de keuze gauw gemaakt: rijstnoedels!
Deze lange, vrij brede en witte noedels zijn van origine Chinees en worden gemaakt van rijst. Ik heb ze bijvoorbeeld gebruikt in deze salade die je eigenlijk ook warm kunt eten met wat vlees of vis. Gekoeld is het een zeer lekker bijgerecht bij BBQ, als schotel op een koud buffet of gewoon als aperitiefhapje!

125 gr rijstnoedels
2 teentjes knoflook, geperst
2 soeplepels gele (of groene) currypasta
½ koffielepel kurkuma
400 ml blik kokosmelk
1 tomaat, gesneden
1/2 ui, gesneden
1 soeplepel sesamolie
1 snuif zout
½ kop verse basilicum, ruw gesneden
Kook de rijstnoedels in gezouten water. Bak de knoflook en ui in de sesamolie. Voeg de currypasta, kurkuma, zout en kokosmelk en laat dit 6-8 min sudderen
Verwijder van het vuur, roer er de basilicum en tomaten door. Giet de noedels af onder koud water tot ze afgekoeld zijn.
Doe deze terug in de kom, voeg de saus toe en roer door elkaar. Laat goed afkoelen voor serveren.
Smakelijk!!
#knoflook #basilicum #curry #tomaat #ui #kurkuma #rijstnoedels #kokos