Nathalie Deleu
Kokosrochers
Een recept van iets dat moeilijker lijkt dan het werkelijk is. Maar het is zo simpel comme bonjour! Er is maar één voorwaarde aan dit recept: je moet van kokos houden… Als je uit de Celebrationsdoos eerder naar een marsje dan een bounty grijpt, dan maak je deze koekjes beter niet. Natuurlijk kun je altijd andere mensen er mee blij maken, en ze verpakken als cadeautjes!
50g Acaciahoning 150g kristalsuiker 1 zakje vanillesuiker 125g kokos geraspt 30g bloem 2 eiwitten

Laat de oven voorverwarmen op 150°.
Giet de honing in een pannetje. Voeg de suikers toe en roer 2 minuten op een zacht vuurtje tot alles samensmelt.
Haal het pannetje van het vuur en voeg de kokos en de bloem toe en vermeng met een spatel. Voeg dan de eiwitten toe en meng nog gedurende 1 minuut tot je een soort pasta bekomt.
Maak hoopjes (grootte kies je zelf) en zet gedurende 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en opstijven op bakpapier.
Tip: je kunt ze ook aan één kant dopen in wat gesmolten chocolade en nog eens laten opstijven.
Smakelijk!