Nathalie Deleu
Komkommergazpacho
Ik zit hier op een broeierig terras, de zon op mijn gezicht, lekker warm! Voor mij op tafel staat een gazpacho van komkommer. Een groene variant van de bekende Spaanse koude soep. Ik leun achterover en laat het koude drankje binnenglijden, heel verfrissend voelt dit aan. In de verte hoor ik de zee…
Jullie dachten nu even dat ik met vakantie was, niet? Helaas zit ik thuis achter het venster, in de zon, tussen bergen stof van de werken die hier bezig zijn. Het ruisen van de zee is immers het zoemen van een van de machines van de werklui. Wat er wel voor me op tafel staat is de gazpacho van komkommer. Een heel frisse soep die eenvoudig, snel klaar en vegetarisch is. Lekker als aperitiefhapje.
![DSC_8110[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_4441feb7fa7f4b58b28ff4b49340227a~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_4441feb7fa7f4b58b28ff4b49340227a~mv2.jpg)
1 frisse groene appel, Granny Smith
150 ml witte wijn
tabasco, peper
2 eetlepels magere platte kaas
Was de komkommer en de appel grondig. Verwijder het klokhuis van de appel. Snij een paar schijfjes of lintjes van een stukje komkommer en hou apart. Snij de rest van de komkommer en de appel in stukjes (de schil mag er zeker aanblijven!)
Doe de stukjes appel en komkommer samen met de witte wijn in de blender. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en peper. Mix fijn.
Voeg op het einde de plattekaas toe en roer goed
Verdeel de gazpacho over glaasjes. Voeg eventueel een ijsblokje toe. Werk af met de schijfjes of lintjes komkommer
Smakelijk!
*Tip: Extra feestelijk? Doe er stukjes avocado bij en met enkele grijze garnalen maak je het helemaal af.