Nathalie Deleu
Komkommerrisotto met gerookte zalm
1/2 komkommer – 2 bosuitjes – 40 g boter – 1 theelepel chilipoeder – 1 teentje knoflook – 200 g langkorrelrijst – 1/2 liter visbouillon (van tablet mag) – 100 g gerookte zalm – 25 g (versgeraspte) parmezaanse kaas – zout en peper
Schil de komkommer, halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Smelt de helft van de boter in een braadpan. Fruit de komkommer en bosui met het chilipoeder. Schep de rijstkorrels erdoor en bak ze zachtjes glazig. Voeg de visbouillon toe en kook de rijst zonder deksel in ca. 12 minuten tot een smeuïge risotto, roer regelmatig. Snijd de zalm in reepjes. Roer de rest van de boter en de parmezaanse kaas door de risotto. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Schep de risotto op 4 borden en verdeel de zalmreepjes erover.