top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Komkommersalsa met feta

Gezond leven! De Romeinen wisten het : mens sana in corpore sano. En na een weekend van feestjes en redelijk wat alcohol mag het lichaam terug wat ‘verzorgd’ worden met heerlijke gezonde gerechtjes.

Dit recept is er een uit Puur Genieten van Pascale. Makkelijk, heel fris en voor de liefhebbers van Griekse salade zeker een aanrader!

200 g feta

2 tomaten

2 lente-uitjes

15 cm komkommer

1 teentje knoflook

8 muntblaadjes

3 eetlepels yoghurt natuur

olijfolie

Was de komkommer. Snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in grote stukken.

Versnipper de muntblaadjes en de knoflook.  Doe dit samen in een mixer, voeg de yoghurt toe en mix.

Kruid met zwarte peper en fleur de sel en voeg een scheut goede olijfolie toe voor de smaak.

Snijd de tomaten en de feta in blokjes en de lente-uitjes in fijne schijfjes.

Leg in het midden van het bord de komkommersalsa. Het vocht dat uit de salsa komt zal als een dressing langs de zijkanten lopen.

Strooi er de feta, lente-uit en tomaat over.

Tip : ik mixte de salsa niet helemaal door zodat er nog wat brokjes inzaten, lekker om te knabbelen 🙂

Smakelijk!!

#feta #komkommer #munt #yoghurt

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page