Nathalie Deleu
Koolhydraatarm peperkoekbrood
Dit lijkt wat op peperkoek, maar is koolhydraatarm, glutenvrij en ook suikervrij. De smaak doet denken aan nootjes en de koek is nogal stevig. Pluspunt : de geur in huis is zalig nadat je dit gebakken hebt, hmm…
Lekker als ontbijt of lunch of zomaar een plakje bij de koffie!

200 g amandelmeel
50 g gebroken lijnzaad
5 eieren
snufje zout
3 eetlepels speculaaskruiden
1 koffielepel bakpoeder
1 koffielepel honing
50g kokosolie (of boter)
Verwarm de oven voor op 180°
Bekleed een bakblik (ik gebruik 21 x 13 cm) met bakpapier. Als je een prop bakpapier een klein beetje nat maakt kun je het heel makkelijk in vorm brengen
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar
Mix in een aparte kom de eieren, honing en roomboter door elkaar. Voeg dan de droge ingrediënten in een keer toe. Even kort door elkaar mixen.
Vul de bakvorm met het mengsel en strijk de bovenkant glad.
Bak de koek in 40 min gaar en goudbruin.
Haal de koek na 5 minuten uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster. Wil je een zachte korst wikkel de koek dan in aluminium folie. Zo niet, dan gewoon laten afkoelen.
Smakelijk!
(Bron : het gezonde leven van Jacoline)