Nathalie Deleu
Kritharaki (Orzo) in pittige tomatensaus
400g ongekookte Kritharaki (griekse pasta of ook Orzo genaamd)—250g spekblokjes—1 ui, gesnipperd—1 wortel, gesnipperd—250ml kippenbouillon—1/2 potje tomatenpuree—1 teentje look—1 soeplepel bloem—olijfolie—oregano—gemalen komijn—paprikapoeder—peper en zout—tabasco (naar smaak)
Bak het spek tot al het vet eruit gesmolten is en dep droog met keukenpapier.
Stoof de ui, wortel en look aan in de olijfolie tot deze “glazig” worden, voeg dan de kruiden toe en laat deze 3 minuten meestoven.
Bestrooi met bloem en roer goed door elkaar, laat even “drogen”, voeg de tomatenpuree en het spek toe en bevochtig tenslotte met kippenbouillon. Laat deze saus een halfuurtje zachtjes stoven.
Kook de Kritharaki in ruim kokend water, giet af en laat even uitlekken. Meng er de tomatensaus door.
Ik deed er blokjes feta door en zette de schotel even onder de grill.