top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Krokante halloumi met avocadosalsa

Halloumi wordt meestal gemaakt van een mengsel van geiten-, en schapenmelk, maar steeds vaker wordt ook koeienmelk gebruikt. De smaak doet door zijn hoge zout-gehalte al snel aan feta denken. Toch is halloumi qua structuur opmerkelijk anders dan feta. Deze kaas is elastischer, zoals mozzarella. Maar wat hem écht bijzonder maakt: hij smelt niet weg tijdens het bakken. Dat maakt ‘m ideaal om kort te grillen of te bakken. Ik leerde de kaas kennen op reis in Cyprus, maar ondertussen vind je hem gewoon in veel van onze supermarkten. Je mag gerust met de verhoudingen spelen om zo je eigen smaak te vinden: iets zoeter, dan meer honing, minder avocado, meer tomaat,…het mag allemaal van mij. Zolang jij het maar lekker vindt!


halloumi avocadosalsa

Voor de salsa:

  1. 1 avocado, gepeld, ontpit en in stukjes gesneden

  2. 1 citroen, het sap

  3. 2 tomaten, in stukjes

  4. 1 rode ui, in stukjes

  5. 1 klein pepertje (of 1/2 als je minder pikant wil)

  6. wat basilicumblaadjes, gescheurd

  7. 1 lepel honing

  8. zwarte peper en Maldonzout

Doe in een kom het citroensap en de honing en roer goed door elkaar. Voeg de avocado, de tomaat, rode ui, basilicum en pepertje toe en roer goed door elkaar zodat de groenten alle smaken opnemen. Kruid af met peper en wat zout. Zet even koel weg.

Bak in een pan met hete kokosolie de halloumikaas (die je eerst in plakken hebt gesneden). Per kant 2 minuten bakken of onder de grill.

Smakelijk!

#basilicum #tomaat #Maldonzout #rodeui #avocado #citroen #honing #pepertje

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page