top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Kuku Paka – Kip in kokoscurrysaus

Met een reis naar Kenia in het vooruitzicht, even proeven wat de Afrikaanse keuken te bieden heeft. Deze eenvoudige Swahilischotel, soms ook wel Kuku Na Nazi genoemd, is één van de beste kokos curry uit de Oost-Afrikaanse kust

1 kip, in stukken en zonder vel, ca 1kg.

boter of olijfolie

2.5dl kippenbouillon

2 uien, gesnipperd

1 – 2  theelepels gember, fijngeraspt

2 knoflookteentjes, fijngehakt

1 – 2 rode chilipepertjes, ontpit en fijngesneden

1 eetlepel currypoeder

4 aardappelen, geschild, in blokjes gesneden

3 tomaten, gepeld, ontpit, in blokjes gesneden

5 dl kokosmelk, uit blik

1 eetlepel citroensap

vers gemalen peper en zeezout

Verhit wat boter of olie in een pan, bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin, haal uit de pan en houd warm onder alufolie.

Fruit de ui, gember, knoflook en chilipepertjes in de pan waar de kip is in gebakken (eventueel nog wat olie of boter toevoegen).

Strooi de currypoeder over, roer het geheel om en bak 1 minuutje mee.

Voeg de bouillon, kokosmelk en de aardappelblokjes toe, alles los roeren.

Kip terug toevoegen, alles aan de kook brengen en de kip dan zachtjes laten gaar stoven op een laag vuurtje.

Wanneer de kip gaar is, de saus eventueel wat indikken (was niet echt nodig)

Voeg de tomatenstukjes toe en warm nog even op.

Proef, breng het geheel op smaak met citroensap, peper en zout.

Enkele variaties :

Kuku Paka met eieren : voeg op het laatst 4 hardgekookte eieren, in 4 gesneden toe aan de saus

Kuku Paka, papaja, ananas : Laat de tomaten en de aardappelen weg. Snij 1 grote ananas in 2 hol ze uit en snij het vruchtvlees in blokjes (de uitgeholde ananassen kun je gebruiken als kommetjes om te serveren, wel even opwarmen in de oven) Schil 1 papaja en snij in blokjes. Verdeel het fruit in soepborden of kommetjes, leg er de kip op en overgiet met de currysaus.

#kokosmelk #gember #curry #aardappel #kip

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page