• Nathalie Deleu

Lamsbrood met havermout en appel

Veel honger, weinig tijd en studeerwerk dat ligt te loeren naar me. Vooral niets ingewikkeld doen in de keuken dus, maar iets makkelijk en lekker op tafel zetten. Dit lamsbrood is zo’n lekkere oplossing. Even alles door elkaar kneden (kun je ook de dag voordien doen en wegzetten in de koelkast!) en hupla de oven in. Het gehakt heeft wat Midden-Oosterse accenten  en smaakt ietwat zoet door de appel die erdoor gemengd wordt. Wij aten het met een schotel geroosterde groenten, maar je kunt het gerust ook met aardappels, pasta eten of gewoon koud in sneetjes als beleg.


lamsbrood

100 g havermout

1 fijngesneden middelgrote ui

1 geschilde, kleingesneden kleine zure appel

2 geraspte middelgrote wortelen

11/4 dl melk of cider

2 los geklopte eieren

1 theelepel zout

1/3 theelepel zwarte peper

1/3 theelepel gedroogde rozemarijn

1/3 theelepel gedroogde tijm

1/3 theelepel gedroogde salie

Verwarm de oven voor op 190°C

Vermeng alle ingrediënten in een grote schaal en doe de massa over in een ingevette cakevorm

Bak het gehaktbrood in een open schaal 50-55 minuten of tot het van de rand van de vorm loslaat

Neem het brood uit de vorm en giet het vrijgekomen vet in een bakje

Laat het brood voor het aansnijden 10 minuten rusten

Smakelijk!

#peper #tijm #appel #havermout #lamsgehakt #eieren #salie #rozemarijn

Recente blogposts

Alles weergeven