• Nathalie Deleu

Lamsrollade uit de oven

Dit recept komt uit de hoge hoed van Jamie Olliver.

Zalig op de tong-smeltend-lamsvlees, echt een aanrader!!!

  1. 1 lamsschouder, uitgebeend, opgerold en opgebonden door je slager

  2. olijfolie

  3. 1 bol knoflook, teentjes losgehaald, ongepeld

  4. 4 rode uien, gepeld, in vieren

  5. 1 bosje rozemarijn

  6. 1 eetlepel bloem

  7. 1/2 liter lamsfond

Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de lamsschouder met zeezout en vergemalen zwarte peper en wrijf ‘m rondom in met olijfolie. Leg de rollade in een braadslee of gietijzeren pan met de knoflooktenen, uienparten en rozemarijntakjes. Dek af met aluminiumfolie en braad3,5 uur in de oven.

Neem na 3,5 uur het lamsvlees uit de oven, verwijder de folie en zet het vlees nog 30 minuten in de oven, of tot het smeltend mals is. Als je dit gerecht als onderdeel van een etentje serveert dan is dit het moment om het voorgerecht op tafel te zetten.

Neem het vlees uit de oven, leg het op een houten plan en dek af met aluminiumfolie om het warm te houden. Laat het rusten terwijl je de groenten en jus klaarmaakt.

Zet de braadslee op het fornuis op middelhoog vuur. Neem wat van het vet uit de braadslee als er te veel in zit. Neem de rozemarijntakjes en de knoflookschillen eruit en prak de ui en knoflooktenen fijn met een vork. Voeg de bloem toe en roer goed om klontjes te voorkomen. Schenk de bouillon erbij en roer nogmaals. Laat 5 minuten inkoken en schenk de jus, als deze mooi dik is, door een zeef in een juskom.

#lamsvlees #rozemarijn

Recente blogposts

Alles weergeven