Nathalie Deleu
Lasagne van aubergines
Een cadeautje voor mijn lezers: een receptje uit deel 2 van Nooit meer Diëten van Sandra Bekkari.

1 rode ui, fijngehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt olijfolie 400 g tomatenblokjes met basilium, uit blik 1 rood pepertje, pitjes verwijderd en in stukjes Provençaalse kruiden zwarte peper een snufje zout 1 grote aubergine 150 g mozzarella cuisine, in plakjes 2 tomaten, in dunne plakjes 2 eetlepels pijnboompitten (ik had geen meer, dus liet dit weg) 1 handvol verse basilicum
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie zonder te kleuren. Voeg de tomatenblokjes, rode peper, Provençaalse kruiden, peper en zout toe en laat een 10-tal minuten sudderen zonder deksel.
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een kleine halve centimeter en kruid met zwarte peper en zout.
Neem een schotel en doe er wat saus in.
Maak laagjes van de aubergine, de tomatensaus, de mozzarellaplakjes, de schijfjes tomaat en herhaal. Eindig met een laagje mozzarella, een paar schijfjes tomaat en werk af met de pijnboompitten en het basilicum.
Plaats 30 minuten in de warme oven
Smakelijk!
#aubergine #sjalot #basilicum #provencaalsekruiden #mozzarella #tomaat #tijm #rodeui