Nathalie Deleu
Lichte lunch met rauwe ham, noten en champignons
Op 11 september bracht Pascale Naessens haar nieuwste boek Puur Eten uit. Terug de gezonde keuken zoals we die van haar kennen, maar dan nog puurder. Intussen heeft ze al verschillende boeken uit, stuk voor stuk bestsellers. Ze schrijft ook culinaire reportages en columns en geeft workshops over voeding en gezondheid. En ik ben fan van haar keuken!
Dit gerechtje is heel lekker als lichte lunch, maar kan ook als hapje gegeven worden. Trek dan wel de ham in kleinere stukjes want anders ‘eet’ dat niet zo makkelijk voor je gasten én maak de portie iets kleiner.
rauwe ham
100 g hazelnoten
250 g bruine kastanjechampignons
2 sjalotjes
2 eetlepels xeresazijn (of balsamicoazijn)
bladpeterselie
beetje zwarte peper
Hal de hazelnoten fijn in de mixer en snij de peterselie.
Snij de champignons en de sjalot fijn en stoof even aan in wat olijfolie
Voeg, als het vocht (die de champignons afgeven) is uitgekookt, de xeresazijn, de peterselie en de noten toe.
Laat nog even stoven tot een vrij droge massa.
Trek de ham in kleinere stukken en serveer met de notenmengeling.
Smakelijk!