Nathalie Deleu
Linzenpie met prei, puree en geitenkaas
500g aardappelpuree
2 tenen knoflook
boter
300g prei, in stukken gesneden
400g linzen, geweekt en gekookt
1 eetlepel bloem
200ml hete groentenbouillon
150g geraspte geitenkaas
oregano, salie, rozemarijn, tijm (naar eigen smaak)
Ris de blaadjes van de takjes oregano en salie en snijd fijn. Houd apart. Doe hetzelfde met de rozemarijn en tijm.
Maak een vaste aardappelpuree, stamp hem niet volledig fijn. Pers een teentje knoflook boven de puree. Roer er de oregano en salie ook door.
Snijd de andere teen look fijn. Verhit de boter in een pan en bak de prei, knoflook, rozemarijn en tijm 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat ondertussen de linzen uitlekken in het vergiet (nadat je ze gekookt hebt natuurlijk!)
Bestrooi de prei met de lepel bloem, schep om en bak nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer door. Voeg de linzen toe aan de prei en neem de pan van het vuur. Roer zachtjes om en verdeel de vulling over de ovenschaal.
Schep de aardappelpuree erop en bedek de vulling hiermee. Bestrooi met de geitenkaas.
Bak in 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Smakelijk!