Nathalie Deleu
Linzensalade met walnoten, feta en druiven
600ml water
150g linzen
2 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels vers citroensap
1 eetlepel vloeibare honing
3 eetlepels olijfolie
150g walnoten, geroosterd en grof gesneden
300g pitloze rode druiven, gehalveerd
1 stronk bleekselder, fijn gesneden
2 eetlepels verse tijm, gehakt
100 g feta
zout en peper
Breng in een klein pannetje water aan de kook. Doe de linzen erbij, doe het vuur
lager zodat het zachtjes door borrelt.
Kook het ongeveer 30 minuten, tot de linzen helemaal zacht zijn.
Spoel ze daarna af met koud water.
Neem een grote schaal en meng daarin de rode wijn azijn, de citroensap en de
honing.
Meng vervolgens de olijf olie erdoorheen.
Roer de linzen, walnoten, druiven, bleekselderij en de tijm er ook doorheen.
Doe op het laatst de feta kaas erbij en voeg, naar eigen smaak, peper en zout toe.
#feta #olijfolie #druiven #tijm #honing #linzen #bleekselder