Nathalie Deleu
Linzensoep
et is altijd verbazingwekkend wat een intense smaak je kunt bereiken met de juiste ingrediënten. Deze vegetarische linzensoep is een fantastisch voorbeeld hiervan.
olijfolie
2 uien
3 tenen knoflook
350 g groene linzen
1, 25 liter groentebouillon
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel korianderpoeder
topje harissa
zout en peper
sap van 1 citroen
Spoel de linzen af tot het spoelwater helder is. Stoof de ui en de look aan in de olijfolie en voeg de linzen toe. Overgiet met de bouillon en laat koken.
Bak ondertussen de komijnzaadjes in een droge pan, tot de geur vrijkomt.
Voeg komijn en harissa toe en laat verder koken tot de linzen bijna uit elkaar vallen (afhankelijk van de linzen een kwartiertje tot half uurtje).
Haal er eventueel een beetje uit voor de garnering van je soep.
Kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe.
Pureer de soep
Smakelijk!