top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Lotjes ontbijtcake

Bijna 30 jaar geleden ben ik moeder geworden. Ik heb leven gegeven aan een klein meisje en dat klein meisje van toen,  heeft bijna 2 jaar geleden ook een meisje op de wereld gezet. En die 2 dametjes hebben alle mensen die ik liefheb van hun voetstuk gestoten. Er is een liefde in mij gegroeid, waarvan ik niet wist dat die bestond. Zalig denk je wanneer je dit leest? Inderdaad…maar er zijn ook mensen waar het niet zo makkelijk gaat. Mensen die hunkeren naar een baby’tje, maar die de droom niet zo makkelijk zien waar worden.  Die elke poging hopen op….die elke keer terug die pijn voelen van ‘weer niet’…dit gevoel van iets missen is niet iets wat zij aan en uit kunnen zetten. Het is een gegeven waarmee ze continu, bewust en onbewust, word geconfronteerd. Een sluimerde pijn. Het is als een emmer die langzaam vol loopt. Ik weet dit omdat ik de blog volg van een sterke jonge vrouw, Charlotte.  Ik bewonder haar en haar man voor het enorme doorzettingsvermogen die ze hebben en duim elke keer weer krachtig met hen mee, zodat hun ‘mirakeltje’ ooit waar mag worden! Vorige week zette ze het recept voor een heerlijke ontbijtcake op haar Instagram. Ik vroeg haar of ik die mocht delen in mijn blog en ziehier : van Lotje, voor jullie. Duimen jullie allemaal mee voor hen?


150 g zelfrijzend meel 50 g muesli + wat extra voor de afwerking 1 theelepel kaneelpoeder 80 g amandelmeel (of kokosmeel) 5 eieren 3 appels in stukjes 3 handjes rood fruit 200 g Griekse yoghurt agavesiroop om te zoeten 8 g bakpoeder

Droge ingrediënten mengen. Eieren + Griekse yoghurt erdoor mixen. Appeltjes in stukjes en rood fruit toevoegen. Zoeten met agavesiroop. Bakvorm met papier bekleden. Deeg in bakvorm en afwerken met wat muesli (voor krokant korstje) Ongeveer 1 uur bakken op 180°C.

Smakelijk!

#roodfruit #meel #muesli #griekseyoghurt #kaneel #agavesiroop #amandelmeel #eieren #bakpoeder

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page