Nathalie Deleu
Mémé’s volauvent
Zoals vroeger, bij mémé, lekkere vol au vent (of koninginnehapje). Gemaakt op de traditionele manier. Het recept staat nergens opgeschreven, maar werd mondeling doorgegeven…zaaaalig, die smaak!!
1 dikke vette soepkip 1 liter water 1 soeplepel kippenbouillon 1 prei 1 stengel selder 1 ui 1 citroen Bloem Champignons
Voor de saus: 75gr boter 75gr bloem 1/4 liter melk 3/4 liter kookvocht
2de binding: 2 dooiers 2dl room
Bereiding: – Zet water op en doe er de prei, selder en ui in zijn geheel in – Voeg de kippenbouillon bij en vervolgens goed afkruiden met peper en zout – Laat 45 minuten doorkoken en dan zachtjes trekken gedurende 2 uur.
– Haal de kip en de groenten uit het kookvocht en ontbeen de kip – Maak een roux van boter en bloem, doe er de melk en het kookvocht op en pers er een halve citroen in – Stoof apart de champignons en voeg ze dan bij de saus – Net voor het serveren binden met de liaison van ei en room
Smakelijk!