top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Mémé’s volauvent

Zoals vroeger, bij mémé, lekkere vol au vent (of koninginnehapje). Gemaakt op de traditionele manier. Het recept staat nergens opgeschreven, maar werd mondeling doorgegeven…zaaaalig, die smaak!!

1 dikke vette soepkip 1 liter water 1 soeplepel kippenbouillon 1 prei 1 stengel selder 1 ui 1 citroen Bloem Champignons

Voor de saus: 75gr boter 75gr bloem 1/4 liter melk 3/4 liter kookvocht

2de binding: 2 dooiers 2dl room

Bereiding: – Zet water op en doe er de prei, selder en ui in zijn   geheel in – Voeg de kippenbouillon bij en vervolgens goed   afkruiden met peper en zout – Laat 45 minuten doorkoken en dan zachtjes trekken gedurende 2 uur.

– Haal de kip en de groenten uit het kookvocht en  ontbeen de kip – Maak een roux van boter en bloem, doe er de melk en het kookvocht op en pers er een halve citroen in – Stoof apart de champignons en voeg ze dan bij de saus – Net voor het serveren binden met de liaison van ei en room

Smakelijk!

#melk #champignon #kip #selder #bloem #prei

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page