• Nathalie Deleu

Mémé’s volauvent

Zoals vroeger, bij mémé, lekkere vol au vent (of koninginnehapje). Gemaakt op de traditionele manier. Het recept staat nergens opgeschreven, maar werd mondeling doorgegeven…zaaaalig, die smaak!!

1 dikke vette soepkip 1 liter water 1 soeplepel kippenbouillon 1 prei 1 stengel selder 1 ui 1 citroen Bloem Champignons

Voor de saus: 75gr boter 75gr bloem 1/4 liter melk 3/4 liter kookvocht

2de binding: 2 dooiers 2dl room

Bereiding: – Zet water op en doe er de prei, selder en ui in zijn   geheel in – Voeg de kippenbouillon bij en vervolgens goed   afkruiden met peper en zout – Laat 45 minuten doorkoken en dan zachtjes trekken gedurende 2 uur.

– Haal de kip en de groenten uit het kookvocht en  ontbeen de kip – Maak een roux van boter en bloem, doe er de melk en het kookvocht op en pers er een halve citroen in – Stoof apart de champignons en voeg ze dan bij de saus – Net voor het serveren binden met de liaison van ei en room

Smakelijk!

#melk #champignon #kip #selder #bloem #prei

Recente blogposts

Alles weergeven